"Vi startade Native Fitness för att vi älskar träning"

Allt startade med ett mail till USA...

Native Fitness startades 2010 av oss - Niklas och Patrik Bohman. Vår ambition var lika enkel som anspråkslös: vi ville hålla på med något som vi båda älskar och brinner för - träning. 
Vi hade båda två (oberoende av varandra faktiskt) hittat det amerikanska varumärket LifeLine USA och en idé om att starta en webshop föddes. Allt började med att mail till LifeLine USA, som absolut tyckte vi kunde sälja deras produkter i Sverige, och utan affärsplan (eller nån annan plan heller) beställde vi hem vår första order och startade smartgym.se (idag såld och drivs av STI Online). 

Det var inte så att ordrarna rasade in med en gång men vi kände snabbt att vi hade hittat något som vi verkligen ville utveckla. De första ordrarna trillade till slut in och packades i det kombinerade kontoret/lagret och LifeLine USA hade börjat spridas som varumärke. 
Ganska snart hittade vi fler varumärken vi ville jobba med och som (faktiskt) ville jobba med oss. Jordan och Alpha Strong lades till ganska tidigt för att sedan kompletteras med Exigo, Natural Fitness, Per4m och Rejuvenation. Plötsligt började utbudet av träningsredskap bli ganska komplett - både för gym och alla som tycker om att träna hemma. 

Träning är roligt
Nu, 6 år senare, ser det helt annorlunda ut. Native Fitness har vuxit ganska mycket sedan starten. Nu finns affärsplaner budgetar och annat torrt och tråkigt etc. Men kvar finns även viljan och ambitionen att driva företaget med samma målsättning som när vi startade - att det ska vara roligt.

Träning är roligt!

Och faktum är att det till och med är ännu roligare idag. För företagande är också roligt. Vi har dessutom förmånen att få arbeta med och samarbeta med fantastiska personer och företag som brinner för detta lika mycket som vi gör.

Vi är det lilla företaget som arbetar sida vid sida med stora väletablerade företag som varit med länge. Men för oss är det inget hinder att vara liten. Tvärtom. Vi är flexibla, har korta beslutsvägar och är personliga i vår service. Med unika produkter, stor kunskap om träning och ett starkt fokus på att hjälpa våra kunder har vi hittat vår nisch. 

Naturliga rörelser
Vår träningsfilosofi är enkel:

"På Native Fitness tror vi på att efterlikna människans naturliga rörelser - dra, lyfta, trycka, skjuta på, hoppa, pressa, springa osv. "

Det är rörelser som under miljontals år format den mänskliga kroppen till vad den är idag. Förr utgjorde det dagliga arbetet träningen och vi lyfte stenar, drog stockar och djur, klättrade i träd, hoppade över nedfallna träd och knuffade saker framför oss.

Idag gör vi inte det längre. Idag sitter vi ofta still på ett kontor eller i en tv-soffa.

Men eftersom våra kroppar fortfarande vill röra på sig måste vi träna och idag hittar fler och fler tillbaka till den här formen av rörelser som träningsform. Och idag använder vi moderna träningsredskap för bästa möjliga träningseffekt. Native Fitness levererar träningsredskap som bygger på det som idag kallas funktionell träning (vilket i sig är en konstig term) och som gör träningen varierad och rolig.

Vi har valt att arbeta med några av de starkaste och mest innovativa varumärkena  som alla ligger i framkant när det gäller både utveckling och design. Alla våra redskap håller absolut högsta kvalitet och vi vill hjälpa just Dig att lyckas med din träning. Oavsett om du är en idrottsförening, om du driver företag eller är gymägare. 

Native Fitness säljer endast till företag och föreningar. Privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Hör gärna av dig med dina tankar om träning.

//Niklas
info@nativefitness.se

Kontaktuppgifter

Native Fitness

Jönköpingsvägen 26

566 31 Habo

org.nr: 969747-5342
 

Kontaktperson: 

Niklas Bohman - 0708-712011
niklas@nativefitness.se


E-post:

info@nativefitness.se

Webb:

www.nativefitness.se

Det här är vi - Patrik & Niklas - och så här ser vi ut när vi har sprungit upp till toppen av Åreskutan. 

Har du frågor eller tankar om träning? Hör av dig. Vi snackar gärna lite träning... och annat.

Native Fitness
Jönköpingsvägen 26
566 31 Habo

info(at)nativefitness.se

Native Fitness erbjuder genom flera olika varumärken ett brett utbud av träningsprodukter för hemmaträning och kommersiell användning. Samtliga produkter kännetecknas av hög kvalitet och funktionalitet. Native Fitness säljer enbart till registrerade företag och föreningar. Vi arbetar med LifeLine, Alpha Strong, Exigo, RAD, Natural Fitness och Per4m.